Лично Творчество

Форумът за личното ви творчество - стихове, разкази, рисунки...
 
ИндексPortalВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 MAGIC

Go down 
Иди на страница : Previous  1, 2
АвторСъобщение
ℛiddℓℯ
`、ヽ☂
avatar

Брой мнения : 8192
Age : 23
Localisation : Nameless Diary
Registration date : 04.01.2008

ПисанеЗаглавие: Re: MAGIC   Сря 18 Май 2016, 22:11

кефиш ме Very Happy

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://rabbit-with-a-fancy-hat.tumblr.com
Night

avatar

Брой мнения : 41
Registration date : 10.12.2014

ПисанеЗаглавие: Re: MAGIC   Сря 18 Май 2016, 22:18

ОСМА ГЛАВА
КАРНАВАЛ


  „Добре дошла в „DARK”. Отиваме на Карнавал.”
  И се очакваше, че наистина ще му повярвам?! Е, сега се намирахме на Карнавала, за който говореше. Разбира се, твърдостта и дързостта на този тип се задържаха през цялото време без да имам възможността да възразя, за каквото и да било.
  След като буквално изхвърли приятелките ми в океана без да се замисли, маскираният ме остави в една далеч по-уютна и приветлива стая, в която да осмисля случилото се досега, да изслушам за какво отивахме на въпросния Карнавал (като ми бе споменато само че ще изнасяме представление – щели сме да празнуваме), и да чуя, че след като всичко преминело, ключът и ключалката към всичко, щели да ми се открият; маскираният заяви, че засега тези „отговори” ми били достатъчни. И ето, че обещанието му се изпари на секундата, без да го интересува, каква жертва направих… каква жертва направиха ТЕ!
  „Н-Е-Щ-А-С-Т-Н-И-К!”
  Лежах, измих се, опитах се безуспешно да превъзмогна току-що настъпилата гибел на приятелките си, да осмисля идването си в този свят, да реша в кой отбор да играя,„Древните” или „DARK”, и да намеря начин да се махна.
  След един час, преминат в сълзи и болка, маскираният, дойде да ме вземе, представи флотата си от чернокостюмирани яки мъже и жени, а след това с едно щракване на пръстите ни преобрази в… клоуни! „Костюми за Карнавал… Как очаквате иначе да отидем там?!” – бе заявил и като по чудо гримът и умело-подбраните цветове и дрехи за Карнавала ме бяха преобразили до неузнаваемост.
  Излязохме от масивната подводница/кораб на този побъркан, която дори не успях да огледам добре, защото след секунди вече се бяхме озовали на въпросния Карнавал.
  И ето ме, в стаята, в която чакахме да дойде нашият ред. По план трябваше да изнесем едно запомнящо се представление. При първа възможност още преди да се усетеха щях да избягам и да намеря начин да се прибера… без… момичетата… Чувството за вина ме преследваше във всеки един момент, прекаран с тези хоро… сякаш, ако и аз бях отказала предложението, сега всички щяха да са живи.
  - Наш ред е! – заяви някой.
  Всички скочиха светкавично и без да промълвят и дума, тръгнаха към сцената. Намираше се в центъра на огромно-огромния Карнавал, като се разпростираше навсякъде - буквално. Ленти, конфети, смях… шумотевицата растеше с всяка изминала секунда. Когато заехме местата си, всичко замлъкна… в очакване на номера.
  - Давай! – извика, предполагам маскирания, който все още носеше маска, този път различна, и като по чудо подходяща за феста.
  От четирите ъгъла на „полето за изява”, лудите до един заподскачаха и се запремятаха като побъркани на фона на ритмична музика. „Какво става?!” Тъкмо се канех да се задвижа и аз, за да не се набивам на очи, когато някой ме сграбчи силно за ръката, издърпа ме зад завесите и прошепна:
  - Не мърдай!
  Изритах го силно, хватката се разхлаби, изблъсках го и се обърнах:
  - Кой си ти, по дяволите?! – момче, на моите години, стоеше пред мен, усмихвайки ми се.
  - Аз съм Грей! Къде са другите… приятелките ти? – ухили ми се. Идваше ми всеки момент да го фрасна заради подигравките, които ми отправяше, но се спрях.
  - Не знаеш ли? – отядох му се.
  - Нали наистина не си решила да преминеш от страната на „DARK”? – момчето ме изгледа съмнително, което ме накара да се изчервя от гняв, отново.
  - Кой си ти, за бога?!
  - Грей, вече ти казах… Да кажем, че шпионирам „DARK”… - изритах го и се свлече на пода, при одеялата и другите ненужни боклуци. – Защо го направи?...
  Изгледах го зло, канейки се да му даря още един ритник.
  - Ти си Пазителка, за бога! Дори не виждам и смисъл да си от страната на „DARK”! Ако хората разберат…
  - Чакай, чакай… и онези старци, също говореха за някакви Пазителки. Какво се опитваш да кажеш?
  - Не знаеш?! Но не са ли ти… - непознатият беше крайно шокиран и на 100% искрен. Да не би да беше на моя страна? Или това бе някакъв трик на „DARK” – например изпит за лоялност?
  - За какво сме на този Карнавал? – прекъснах го. Съвсем скоро щяха да забележат отсъствието ми, а когато това станеше, със сигурност нямаше да ми се размине лесно.
  - Не знаеш ли?! – пак прословутата фраза. Този тип нормален ли е?! Съдейки по-бързо сменилото му се изражение, очевидно бе разбрал, че търпението ми беше на изчерпване. Нямах представа защо му се доверявам, но имайки предвид, че на тази територия това бе единственият човек, който разговаряше мило с мен, не можех да го пренебрегна с лека ръка.
  - Този Карнавал е по случай идването на Господаря. Господарят на „DARK”! Това е родината им. Цялото това измерение притежава „DARK”! Оттук се съгласуват всичките им планове и атаки. Толкова ли е невежа една Пазителка в днешно време?!
  - Невежа? – стиснах юмрук. Наперен глупак!
  - Да, невежа – измънка Грей и погледът му стана по-концентриран. – Всеки момент Карнавалът ще прерасне във взривяващо шоу, буквално. Ще превърнат зрителите, и всички тук в… жива енергия!
  - Енергия?! Чакай, по-бавно… Н-ноо… Тогава защо ме доведоха тук?
  - За да „забавляваш”, очевидно! Докато разсейваме и привличаме още хора, целият район ще пропадне в земните недра… и тогава всички ще са лесна плячка – Грей смръщи вежди. – Къде са другите Пазителки? Трябва да спасите всички.
  - След като сме в измерение, контролирано изцяло от „DARK”, тогава защо ще искат да отвличат собствените си хора?
  - Защото им трябват жертви… трябва им магическа енергия. А хората тук я притежават в изобилие… Магьосници от цял свят идват за този Карнавал! Традиция е.
  - А като знаят какво представлява „DARK”, тогава защо изобщо им е притрябвало да се довлекат?
  - Всички смятат „DARK” за герои! Ехо…? – Грей се намръщи още повече. Това можеше да му стане навик. – Единствено хората от Паралелната Земя, която е почти превзета, знаят всичко за Пазителките и за „DARK”… знаят истината! Всички очакват завръщането ви!
  - З-зн-значи… ти си от Паралелната Земя? Внедрен си в „DARK”, за да си в течение с плановете им?
  - Нещо от сорта. А сега е време да ми кажеш къде са приятелките ти! Как мислите да избавите хората от бедствието?
  „Ъх.. има крайно много недоизяснени неща! Не разбирам почти нищичко… Какво мога да направя сама, за да предотвратя трагедията?.. Мога ли да се доверя на Грей? Как да му кажа, че другите са… как мога да разочаровам целия му народ?! Това не може да се случва, по дяволите!”
  Музиката отвън достигна върховата си точка, барабаните започнаха да бият по-бързо… Кулминацията на шоуто настъпи.
  Едно силно пропукване изпращя. С Грей мигновено провесихме глави от скриващата ни завеса и успяхме да видим причината за ужасените писъци на хората. Земята се пропукваше, всички бягаха… Настана пълен АД! Хората бягаха хаотично, а хаосът се разрастваше все повече.
  След няколко дълги мига, очевидно пукнатината огради цялата зона на Карнавала… обхвана я, образувайки един огромен правоъгълник... и земята се спусна рязко надолу. Заедно с всички.
  - Започва се! Господарят е пристигнал! Задействаха катастрофата! Ще умрем! – Грей се паникьоса и посегна да се хване за нещо, едновременно с мен.
  О, боже!! Та ние падахме в „бездънната яма”… точно, като някой сбъднат кошмар – даже и по-зле. Невинни хора, дошли за великото шествие, намират болезнения си край… заради шепа извратеняци.
  „Нищо няма да приключи така!”
  - Готов ли си, Грей?
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
 
MAGIC
Върнете се в началото 
Страница 2 от 2Иди на страница : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Magic

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Лично Творчество :: Вашето творчество :: Проза-
Идете на: