Форумът за личното ви творчество - стихове, разкази, рисунки...
 
ИндексИндекс  PortalPortal  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  ВходВход  

Share | 
 

 Сатанизъм

Go down 
АвторСъобщение
ℛiddℓℯ
`、ヽ☂
avatar

Брой мнения : 8174
Age : 23
Localisation : Nameless Diary
Registration date : 04.01.2008

ПисанеЗаглавие: Сатанизъм   Пет 07 Окт 2016, 16:34

Какво разбирате вие под 'сатанизъм'? Каква е вашата интерпретация?
Имали ли сте допир с хора, които се считат за сатанисти? Какви бяха техните възгледи, държание?
Някои хора твърдят, че обърнатият кръст е нелеп, защото е символ за разкаянието на Св. Петър (ако не се лъжа, за него ставаше въпрос). XD
Знаете ли нещо повете за сатанинските символи и как ги разбирате вие?
Изобщо каквото можете да кажете по темата...
И тук очаквам Тано (SatanicSlayer) да постне прословутото си обяснение, за да даде светлина в тунела на невежеството. Very Happy Like a Star @ heaven tongue

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://rabbit-with-a-fancy-hat.tumblr.com
Monevwww

avatar

Брой мнения : 47
Age : 32
Localisation : София
Registration date : 06.10.2016

ПисанеЗаглавие: Re: Сатанизъм   Съб 08 Окт 2016, 01:06

Не е много за Сатанизма Smile Но тази тема извиква в съзнанието ми една страхотна любовна песен -
Идеята заради една жена да се обърнеш към Сатаната е ...греховна, но и много истинска Smile

Малко се отнесох от темата...ще прощавате Smile
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
ℛiddℓℯ
`、ヽ☂
avatar

Брой мнения : 8174
Age : 23
Localisation : Nameless Diary
Registration date : 04.01.2008

ПисанеЗаглавие: Re: Сатанизъм   Нед 09 Окт 2016, 02:53

Има много видове сатанизъм и различни разбирания на хората за това какво е по-точно. Някои го изкарват на извращения, други го възприемат като много по-човечна дийп философия и се възмущават на първите, трети отхвърлят много дийп философията и изкарват още по-дийп философия, чиято котва удря до дъното на марианската падина. Едни го антихристиянизират, други го демонизират, трети го хедонизират (сигурна съм, че го мрази, защото от всичко най-много мрази дребните души без дълбока страст и идеал), други го правят като някаква философия на принципите на личността като по-дълбоко преживяване, други пък го християнизират, като го изкарват неразбрания създател на земята със собственото си учение.. и т.н. Колко ли не са били през последното хилядолетие, а в този век... да не говорим.
Един фрагмент от едно от разбиранията например бе, че сатанизмът (еди-кой-си-вид) не е култ на злото, а че по-скоро не се използват понятия като „добро“ и „зло“, тъй като това са едни субективни и доста емоционално украсени понятия, които не могат да опишат правилно света. Което е очевидно по принцип, особено в нашия век.  Very Happy
Това, което бих казала аз от опит е, че, освен ако не искаш да ги изградиш някакъв стабилен възглед за света чрез една от философиите на хилядите видове сатанизъм, си съвсем свободен просто да допуснеш всички интерпретации. Няма стабилна истина. Да, вярата на всяко едно от разклоненията, че то сочи истината, е полезно, защото прави самото вярване по-стабилно.
Но Вселената, особено Астрала, представлява едно свободно поле, в което всяка мисъл се превръща в реалност. Тоест всяко едно от тези хрумвания е вярно, защото някой си го е помислил, и то се е отразило, съответно създало. Колкото повече хора го вярват - и то най-добре фанатично, толкова по-стабилно ще укрепне направлението. Ако пък и образът се персонифицира, и то по еднакъв начин от много души, и особено ако си представят и мястото - идеално - дават на божественото проявление (в случая Луфифер, Сатана, който демон или там-каквото-ти-падне) нюансите, енергията, с които да работи. Другото, което искам да уточня, че самото човешко хрумване е по-често вече съществуващо, създадено нещо, което осеня човека в определения му стадий на развитие. Тоест, не е точно вярно, че хората измислят. Всичко се случва в колективното несъзнавано паралелно. Идеи прехвърчат от тоя на оня. И това, което 'си измислил' е .. една вселена пришълец, завладяла главата ти, мухахах! А пък може да си гений и да си сътворил Луцифер! Ха! Откъде да знаеш? Важното е да имаш самочувствие.  hokage
Според мен силата на тези божествени явления се крие в имената им. Тоест, всяко едно от имената се е появило в човечеството с причина. т.е. всяко име е свързано с дадена божествена същност. В сърцевината на всяка от тези същности стои най-напред божествената светлина. Но тя може да се пречупи според това ти какво отразяваш в нея. И според това тази същност какво я влече, какъв образ е искала да стане, какво й е било заложено, коя част от спектъра на светлината е - както прави всеки един от нас.
Ако вземем Архангел Михаил, според мен е доста по-лесно, защото той си  е ангел като ангел - светъл, хармоничен, едно-друго.
Но други същности, в които заляга хаос, разруха - ако тях самите ги влече (защото според мен те са си те и макар да се проявяват и нюансират чрез нас, все пак си избират направленията, в които да го правят), съответно .. стават напълно хаотични. Very Happy
В този смисъл какво става. Идва една Библия. И там има Луцифер (май се споменава 1 път в цялото мърморене Very Happy). Той предал Бог, паднал и ............ айдееееееееееееееееееееееееее.
Пък какво, защо.
И оттам 12305830468464689346830 направления на сатанизъм. Хиляда години се е градил този образ. Първо хората, които са го гледали със страх и омраза, и изобщо не са искали да видят по-надълбоко. Защо го е 'предал'? Какво трябва да означава 'предал'? Има ли някакво по-дълбоко значение на думата 'паднал'? Може би това е символ за нещо? А може би отстрани изглежда по различен начин .. като една история с едностранна истина за масова публила. Разбира се, обикновеният човек не се пита такива въпроси. Той вижда един предател и понеже Бог е такъв авторитет - уаууууу толкова е ужасен, зъл, черен. (Както например е прекомерно очернен и демонизиран Юда.. честно казано, той веднага се е разкаял, и е бил по-скоро разсеян глупак, мислещ първосигнално и на момента. У! Лъжици. Я дай да продам Исус. У! Продадох Исус! ДЕЙБА СЪЖАЛЯВАМ ГНУС АЗ СЪМ БОКЛУК ДУШАТА МИ УМИРА. И даже според мен му е било простено, защото се е разкаял и има сравнително чисто сърце със слаби места. Замислете се кооолко по-лоши хора има и какви неща са правили.)
И понеже Бог го е наказал да стане дяволът, очевидно дяволът е виновен за всяко едно нещо на света. Дори да идва от собствените им сърца, 'дяволът ги е изкушил', товаа, оновааа. Разбира се, хранейки образа му с това твърдение, това твърдение става част от образа му. И изведнъж какво? Наистина става част от него да го прави, защото милиони хора са създали стабилна основа за това. И е доста съпоставимо с образа му.
И така. Вместо хората да си кажат, дейба, аз съм арогатно шибано копеле, за всичко им става виновен дяволът, Луцифер, Сатана, (дали ще го приемат за 1 или 2, се тая, и без това той е насечен на образи и няма как да е цял, няма смисъл дори да се спори по тоя въпрос, защото той си е с множествена личност - всъщност по-скоро там е ключът към идеята за падението му, но..да) колко е виновен той пред Бог. (В същото време Бог е онзи, който наказва и внушава страх, вместо да е любящ). тоест, хората, водени от страх, малодушие, омраза и обвинение създават една солидна най-ужасна и демонизирана версия на Луцифер ... вместо да се запитат защо ТОЧНО той се казва "Този, който носи СВЕТЛИНАТА".
хората пренасят много от себе си в представата за едни по-ефирни и хармонични слоеве, които по своя си механизъм се обвързват с истината, заложена в тази представа. А, Луцифер, макар и да надява костюма на злото, хаоса, в същността си е в унисон с тях.
хората всъщност пренасят дразгите и сред отраженческата си представа за ангелите.
както например е утвърдена версията, че Азраил бил направил нещо напук, отишъл да търси някакви души в ада, а Бог не го одобрявал, затова го изгонили от рая.
Всъщност това много пасва в онази версия за ангелите, където се пренасят човешките страсти - с неразбирателство, предателство, където самият Бог е сръдлив, супер осъдителен и отмъстителен.
Но хората трябва да разберат, че това е една ИГРА. За тях това е ИГРА. Да, вживяват се в нея, все едно е истинска, но това не е истината, просто един драматичен театър. Само че те имат толкова силни чувства, че дори на игра, могат да го превърнат в истинско преживяване и да го изживеят. Особено когато хората вярват в него, водят живота си според това, имат лично преживяване с това. Разбира се, че това внимание  и патос от страна на хората ще ги накара да го изживеят супер силно, защото става истинско. По-истинско дори от нашия свят. Освен това тези игри отразяват свещени процеси, никога не са случайни. Те са алхимични символи, отразяват процеси на душата, а и всъщност дори те следват собствената си еволюция и надграждане... Сигурна съм, че в миналото, когато Сатаната и Луцифер са били напълно демонизирани, за миг Архангел Михаил и Луцифер наистина са се мразели и са отразявали човешката представа, защото е била прекалено силна, било е масово разбиране за абсолютната божествена истина, а и както се казва.. средните векове са тъмните векове. И на тях им е паднало пердето, а хармонизирането е ставало по много по-замъглен начин. Или пък не и горките са обречени завинаги да знаят, че всъщност са приятели. И паралелно в други вселени са работели заедно като ангели. Дейба.  cvete idiot
Впрочем, когато нещо толкова много се повтаря, особено от едно неприемливо общество, ограничената им истина лесно се канонизира. Защото е солидно и не допуска промяна. Нищо че може да е една заблуда на един по-изостанал стадий на развитие.
Освен това е важно хората да разберат, че всичките версии на религии, учения, разклонения - всичко това е, за да рефлектира човешките разбирания за света и Бог, за морал и ценности, да им помага да се намерят в света, да се преоткрият, да се развиват и да обогатят културната съкровищница на божественото преживяване и разбирането за Бог в Астрала. И същевременно се гради една духовна и културна съкровищница на Земята, целия спомен за която се запазва в Астрала и може да се пресъздаде като времеви поток, където да се развиват отвъдни истории. Всъщност за тях хората (и кой знае кой още вид? .. надявам се, щото ние рано или късно ще сме ФИИИУУ изфиряс*) са изключително важни, и как да не са? Представете си да сте същество, което хората боготворят... което е част от човешка идеология, философия. Няма нужда от уточнения. А в крайна сметка, когато се споминем, ние също отиваме в отвъдното  - и от земята, фантазирайки, утвърдявайки вероизповедания, канонизирайки ги.. ако щеш и вселени като ВНП и ХП, после като отидем в отвъдното, ще има мноого солидна вселена, от която самите ние да станем част, вече от тяхната страна... И оттам може да се създава, но земята, като една по-плътна материя, дава много повече УАУ плътност и завършеност на историите. Тоест, тук сме по-несъвършени и тежки, но създаваме най-съвършеното изкуство, защото е солидно. Било то като мисъл, която се прожектира там, или като скулптура, сгради, книги.
истината за Луцифер според мен, е, че той е същество, което е преоткрило себе си в тази роля - като падналия ангел. но той все пак е част от цялото......... истината е, че той никога не е напускал ангелите наистина, просто следва своя индивидуален път, и много други са го последвали или постъпили като него - зависи дали предпочитат да следват кумир или да водят. Разбира се, най-интересната интрига е да се утвърди скарване между небесното и подземното царство.
Но това, което мога да кажа за него, е, че той има изключително силна чест. И всъщност не е предател. Той е точно обратното на предател. Той е верен и лоялен и това, което мрази най-много, е .... предателството.
Дори когато (ме предаде), в сънна парализа се появи, сложил ръка на сърцето си, с неговата кожена ръкавица, символ на честта му и искреността му. И аз знам, че не ме предаде. Преди да ме предаде, в сън ми беше казал, че ще е за добро, а непосредствено преди това - че така сме се договорили, заради нещо, което когато премина, ще разбера. И всички го знаят. Включително ангелите. И никой не го съди, защото е било необходимо, дори самата аз съм го искала. Не ме свърта да разбера какво е......... какво точно е. някъде дълбоко в мен го усещам, неясно и неопределимо, но ......... го знам.
Колкото до същността му - харесва му хаоса, необузданата стихийна мощ. Ако си беше останал, .. трябваше да си остане във вечна хармония?  Това не е за всеки. Дори да е ангел. ъ, всъщност не, че самите ангели не могат да избухнат в гняв, но е много по-чист, свят и .. абе, различно е. Very Happy има разлика между гнева божи и неговите атомни бомби от чиста бяс, страст.
В една от историите, които се случиха, той беше много тъжен - и вече се бе поболяла в него сянката (най-лесно мога да ви я опиша като чувството на Фродо след като пръстенът и Саурон вече ги няма). Трябваше да го обявят за водач на рая и Архангел Михаил се радваше за него, но (окей, всъщност и двамата винаги са знаели всичките си тайни, което е ужасно, защото убива мистерия, мамка му на просветленото общуване и разбирателство) но *кхмкхм* на сутринта, както правеше всички приготовления и беше жизнерадостен, и красеше с цветя мястото, на което щяха да го провъзгласят, го прониза откъсването - и той погледна надолу и видя една прегаряща, недостижима светлинка, губеща се в бушуващата черна бездна. И се поболя от мъка.. но това не е обикновена мъка...... това е мъка, която не мога да ви опиша.. това е траур, като да е починал близък човек, но много тежък,опустошителен и радиоактивен траур..
падането представлява неговото откъсване -  и оттам вече... болестите и всякакви метафори по темата............. Но както вече казах, той никога не се е откъсвал наистина от Бог, от небесното царство - духом - а и божествената му същност е .. БОЖЕСТВЕНА същност. Тоест, дори като персонаж, приел откъсването в себе си, не се е откъснал докрай, а само частично, колкото да задвижи тази история, тази част от същността си и всичко, свързано с нея.. така че GUTE NARICHT FUR SIE, FUHRER ! моята роля беше от земята да докосна михаил и луцифер, така че да се отрази през човешко преживяване тяхната обич; да видя хубавото и красивото у луцифер, да разгадая тези мистерии около образа му, така че да дам живот на връзката му с бога и небесното царство, захвърляйки остарелите отражения на хората, които единствено го демонизират.. или поне пропускат тази част от преживяванията му. Всъщност имах преживяване, където всички паднали души усетиха божествената си същност и направиха обратно падане към небето, защото пожелаха да се върнат. Като се качиха, осъзнаха, че няма какво да правят, защото са хаотични и различни, и скочиха обратно в ада. А Луцифер остана горе за известно време, но го удари ужасна покруса, и се отдели в бушуваща крепост в рая, оградена от урагани, пороища, разпенено море. Защото го мъчи сянката, проклятието му, което тегне и над мен.. всъщност това най-много го мъчи. А мен колко ме мъчи, да не ви казвам.  mnogoznachitelno  shsi lqgam
Но истината е, че същностите са в хармония и движат, синхронизират потока на истории в идеално съответствие с преживяванията на човечеството и бог-знае-какво ...
И другото, което е, голямото объркване идва от персонифицирането на Бог. Всъщност всеки винаги се чуди КОЙ точно е Бог. И хората са много подвластни на християнския мит, че има точно един Бог, който си е отделен персонаж като човек. И него го има, съществува, защото е създаден като такъв персонаж. но той е един от персонажите за бог. истината е, че си представях, че точно този бог е много самотен, защото хората се обръщат към него или само като са много зле, или за да се помолят, благодарят. но никой не го пита как е, не се интересува от него и историята му. като един директор, на когото са поверени всички задачи и отговорности, но е забравен от света. и най-вече, че никой не го кани на рождени дни и партита. Sad (това ми дойде наум от спомена за един клип, където бог постоянно си говореше с един пич през цялото време и един път нещо му наруши покоя в тоалетната, защото имаше проблеми със самочувствието и го питаше дали го смята за готин ДSmile. И тогава реших да го гушна като мое дете, направих му стая, поканих там деца да си играят.......... и му сложих шапка и ми стана АДСКИ ТЪПО............ защото в този миг, както виждах онази светлина, която сме свикнали да си представяме онзи монотеистичен християнски бог, ............ в същия миг аз видях една душа. Една душа, избрала да се оформи като персонаж, да добие своя същност, да стане собствения си герой, обособила се отделно от източника. И в този смисъл истинският БОГ е самият източник - и той НИКОГА не може да стане съвсем като един обособен герой, защото в този миг става даден образ на бог, или пък ще се отклони към нещо съвсем друго... сърцевината на Бог, дори необособена, пак е изключително разумна, просветлена, но по нечовешки и свръхземен начин. И да, лесно е да се обособи като един съветващ баща/майка/андрогин/бла/нещоси?/ОТЕЦ, защото е РОДОНАЧАЛНИК-той си е фонтан(=> го кръстих Хана фонтана), оставайки си БОГ, а не отделен образ - каквито сме аз и ти, и дори християнския Бог (защото той е пропит с много човешки качества); но този Отец или Хана Фонтана трябва да искри с чиста безусловна любов - всяко надграждане го отклонява от БОГ, от чистото сърце на БОГ, източника, и се превръща в персонофициран образ на Бог. Всички онези будисти, които изпадат в нирвана, в крайна сметка се сливат отново с първоизточника, но по различен начин според мен. Една новообособена душа отново е била част от цялото, от Бог, от безусловната любов, но някак си неосъзнато? Те изпадат в онова блаженство, което според мен ги кара да се слеят с източника по един съвършено различен начин. Тези хора се сливат със струенето на Омм и .. що ли за наслада е това... Та в този смисъл източникът аз го описвам като самото Омм, то е сърцето му. И ангелските гласове... всички те са разновидности на божествения хор. Така че може би и Омм е част от цялото, което звучи наедно. Друг е въпросът колко точно песнопения и божествени лъчи, струения включва БОГ. Колкото е спектърът на светлината, може би... а той си е ... ебал майката.
Другият проблем на хората е, че те отказват да разберат, че всичко е Екосистема. Бог е част от екосистемата. Е, в смисъл, Бог е във всяко нещо, там е идеята, че всичко е енергия, но лично аз обособявам дори самото струене на фонтана .. примерно отделно от планините. Всъщност никой не може да разбере каква е точно мистерията на Бог. И там е цялата работа. Дали ще кажеш, че бог е спагетеното чудовище, или ще си супер напреднал във времево-пространственото си възприятие, мистерията на Бог пак си е необяснима. В смисъл, парадоксът е там, че всяко нещо по принцип трябва да идва от нещо. Всяка градивна частица, дори хаоса. И колкото повече първоизточника да намираш... аз си обясних пространствената идея доста по-добре от преди. В смисъл, че преди разглеждах всичко като да се разширява настрани. Но ако  отиваш навътре и навън - всичко се увеличава и смалява толкова, че кокато си атом, дори не си в същото измерение като човек. Тоест, влизайки навътре и навън се решава пространственият пролем, защото всичко ПРЕЛИВА едно в друго, а не се побира в съд. И все пак ...... идеята за това как от нищо - нещо.. защото за мен дори нищото е нещо.
Та, да се върна на екосистемата. Не може хората да си мислят, че има един бог с точно определени закони - и то по човешки.. първо, за жалост еволюцията и природните закони играят много повече роля, отколкото ни се иска - тоест, от една по -проста версия трябва да надграждаме ........ е, от един вид, който е толкова назад в стадия на развитието си, ще му е много по-трудно, и много по-лесно да се придържа към скотските принципи за оцеляване - а някои не ги и надграждат, а напълно се идентифицират като тях. На хората ни е трудно да приемем, че всичко не е приказка, а е живо - и точно там е проблемът. Най-вероятно самите ни души са искали да станат по-живи. Е, в процеса на сътворението, за да е възможно най-живо нещо, трябва да има несъвършенства, иначе ... нямаше да изживяваме нещата толкова истински. Да вземем, че човек е многоединство - душа, дух, психика, его, поняога и тяло. Ние сме организъм. Самите ние сме си една вселена. Душата иска едно, егото друго, психиката изживява както си иска.. и при това разнообразие, ето как сме живи, многопластови (буквално), интересни.
И когато хората сочим пръст към онзи бог, който виждаме като отец, олицетворяващ чистия фонтан от който сме излезли - боже, защо е толкова трудно, най-вече сочим пръст срещу себе си, защото не можем да се справим с целите, които сами сме си поставили. Защото онзи бог символизира душата, която сме ние, т.е. ние сме този бог, добил облик на личност, която иска да се изгради. И се чувстваме, че не можем да се справим, да стигнем до величието на бога, който искаме да сме. Или пък че сме ядосани на самата екосистема, живота, еволюцията, енергийните закони, че всичко е, каквото е - защото ни се струва непосилно и не ни харесва... в този миг (или пък.. завинаги!! хаха).
Но мисля, че не трябва да го приемаме толкова зле за отвъдното, защото тук имаме тяло и естествени нужду. Там по-скоро е ... фън.
Освен ако не си се осрал толкова, че божественият съд не реши да не прати в нечия демонска уста. Но така е както християните вярват, ха! Други теории са, че душите предварително се разбират помежду си, защото всяка иска да извлече нужния опит, и после не си държим сметка.. но лично аз си мисля, че някои пълни изроди получават някакъв вид наказание, дори и да не е от божествения съд ( а интересно ми е ТОЧНО от какво се състои този съд, изчистен от историите за него), може би от потъмняването на собствената му енергия или .. не знам. Ако е въпрос на психика.. ужас, защото някои психопати често са с най-голямо самочувствие и най-стабилни психически. ххахах.
и все пак мисля, че има божествен съд.


та... така..
някога говорехме за луцифер..
А, да. Едно от интересните му проявления, е, че всъщност той те тества. Когато се появи като сянка, всъщност изважда на показ собствените ти тъмни страни, и най-вече тези, които имаш самият ти, а си обвинявал в другите, точно тези, които отричаш, за да се справиш с тях. И е въпрос на изпитание... бях чела преживяванията на някаква жена, на която се явил. Впрочем името му е "който носи светлината, просветлението" - тоест, той е дяволът, поемащ всички тъмни черти. ако човек го погледне и види себе си в него, тоест види лошите черти в себе си, може да се просвети за тъмнината, която носи, и прехвърля постоянно на гърба на останалите и най-вече на дявола, ако е от онези фанатици, хулещи твърдо срещу него. :Д Това много ми напомня на баба ми, която постоянно съди хората тооолкова много и ги очерня, например майка ми. Така я е демонизирала, че не мога да ви кажа. И нищо от това, което й е прехвърлила като качества, не е истина за нея. Извира от злобата и малодушието на баба ми, която самата тя би постъпила така, обаче има самочувствие на най-добра, съвършена, и анихилира майка ми. Така и хората през вековете, прехвърлящи всичкото зло, което носят - и те, и другите, на гърба на дявола.. Може би ако погледнем дявола, който НИЕ сме създали,..и видим, че това сме ние, ще се просветлим за това кои сме, така, знаейки злото в нас, не отричайки го, непрехвърляйки го на друг, ще можем да работим да донесем светлината в себе си.. когато само съдим, няма как да работим върху себе си и само задълбаваме недоброкачесвеното в нас.

Впрочем, ако искате да усетите Луцифер в най-чистата му форма.. то това е куфеенето. На диви метъл или индърстиал песни, където полудяваш, истерясваш. Всъщност няма по-добър начин да задоволиш култа към него от това да куфееш и да изкрещиш "ХЕЙЛ СЕЙТЪН ХЕВИ МЕТЪЛ".
всички тия философии...
цялата работа може да протече като чупиш неща из града, вършиш глупости (евентуално може и на екстази) или просто куфееш и се разцепиш от бяс.
aaaAAAAaa  aaaAAAAaa  aaaAAAAaa
да харесваш дива музика и да я свързваш с него.
е, няма да те върне, ако решиш да заколиш коза на тая музика в жертвоприношение, де.
ако искаш да е дете и да го изнасилиш преди това ....... е това вече аз не го приемам и тук съм в конфликт с най-злия му образ.
който ми и еба майката съответно. Very Happy
Но това, което мога да кажа е, че той не харесва наистина низките прояви. На алчност, малодушие, направени от дребнави страсти. Ако е зло, да е водено от дълбок идеал... дори под това да се има предвид супер див предан кул към него, където хората са изроди и биха направили всичко. Е, по-добре ако идеалът е по-висок от просто култ към него, а има някакво много изкривено усещане за доброто и злото, но в което го има зрънето на святото божествено преживяване, а не хедонистичната наслада. Защото култът към него може да се води от хедонистични прояви и аз ще дълбая тепърва да разбера доколко одобрява такива прояви в негово име. За жалост трудно мога да го разбера докрай, когато е разчупен през моето преживяване, иска ми се да можех да надникна в някой кървав сатанист, да го видя какво представлява там... Ах мамка му как го омотах аз говорех за Луцифер, та той си е тази част от образа му, която си се пази свята. Отделно Сатаната вече може да стане чисто зло. Много от другите образи, които обединяват неговото Unity (Legion), със сигурност биха били много по-зли от него. ама той си е насечен и накъсан, та си ебало майката. сигурна съм, че е в конфликт дори със себе си. няма как да не е така, защото е ужасно свят и чествен и е обвързан с образа на чистото зло...
абе... защо ли не се откажа да го разнищвам, само се разболявам още повече.
wtfffffffffff
Та така. Както самите Луцифер и Сатана са множествени образи, обединени в Легиони, които се оформят според личностните качества на човека, който го е отразил в себе си, поканил, призовал, от обществото, което го е изградило според разбирания и собствената си колективна душа; както той може да се обединява според насъбраните личностни образи и мечти, и после да избухне като атомна бомба и да се разпадне - така и всички тези вярвания са толкова хаотични, защото самият той си е ебал майката направо.
Толкова се надроби, толкова се усложни, че вече дори не мога да го проследя. Преживяването се случва дълбоко във вътрешната ми вселена и вече просто виждам някакви фрагменти от една необятност. И съм сигурна, че в момента той е в конфликт със себе си.
Но знам коя е сърцевината му. Познала съм божествената му същност, докоснала съм я, приела съм я. знам какъв траур изпитва той, знам колко е ОТГОВОРЕН, СТРАСТЕН И ЧЕСТЕН и също знам, че има много красива и ... дочух ранима? о боже, наистина има ранима душа.

_________________


Последната промяна е направена от ℛiddℓℯ на Вто 11 Окт 2016, 18:26; мнението е било променяно общо 16 пъти
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://rabbit-with-a-fancy-hat.tumblr.com
ℛiddℓℯ
`、ヽ☂
avatar

Брой мнения : 8174
Age : 23
Localisation : Nameless Diary
Registration date : 04.01.2008

ПисанеЗаглавие: Re: Сатанизъм   Нед 09 Окт 2016, 03:21

И точно в тази връзка ми е много интересно какво би казал Тано, защото очевидно той е стигнал до някаква истина, която смята за изчистена от много заблуди, или поне която счита за особено разумна поради неизвестни причини, които някой ден бихме разбрали. Иска ми се да допълня картината си с неговата, защото всичко, което знам, е на базата на лични преживявания, някои ровения в уикипедия, но не и силна работа с философии. В крайна сметка тези философии са изграждани на базата на чужди преживявания с Луцифер и Сатаната, техните разбирания за него - дали персонифициран и повикан, или като философско възприемане на света; а там има много повече теоретична работа, символи, които са едни много добре дошли парчета в моя разпилян и непълен пъзел....
Например когато чета някои работи на Кроули или един мой приятел ми разкаже някои неща от хора, които са изследвали алхимичния процес и мистиката, понякога има *КРУШКА* лелеееееееееееееее аз съм разбитааааааааааааа......

п.с. - и специално в чест на Луцифер, за да издокарам неговото настроение, .. реших да оцветя коментара ми ... В РОЗОВО  pochti kon  zmeest zmei

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://rabbit-with-a-fancy-hat.tumblr.com
ℛiddℓℯ
`、ヽ☂
avatar

Брой мнения : 8174
Age : 23
Localisation : Nameless Diary
Registration date : 04.01.2008

ПисанеЗаглавие: Re: Сатанизъм   Нед 09 Окт 2016, 03:56

Песента е страхотна и мисля, че пасва адски много на темата. Ако има нещо, за което Луцифер полудява най-много, то това е любимата му жена. Very Happy

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://rabbit-with-a-fancy-hat.tumblr.com
SatanicSlayer

avatar

Брой мнения : 603
Age : 36
Localisation : Grind Line - Arabasta
Registration date : 26.01.2013

ПисанеЗаглавие: Re: Сатанизъм   Нед 09 Окт 2016, 10:35

Луцифер, Сатана, Балзебуб, Азраил, Хадес и тн. Различни имена на едно и също същество.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://satanicslayer.blogspot.com/
ℛiddℓℯ
`、ヽ☂
avatar

Брой мнения : 8174
Age : 23
Localisation : Nameless Diary
Registration date : 04.01.2008

ПисанеЗаглавие: Re: Сатанизъм   Пон 10 Окт 2016, 01:26

Чакай, ама Азраил е ангелът на смъртта, той не се води към дявола. Знам, че рядко хората го знаят, а и в предишния ми пост прозвуча, сякаш е паднал ангел.
Той не е паднал ангел, ангел си е, този ''с косата''. Само че уловката е, че не той носи Смъртта, а помага на хората, когато я посрещат, за да ги изпроводи в отвъдното и да не ги е страх. Също ако се свържеш с него, помага да преодолееш загуба, травма и т.н.
Усещала съм лечебната му енергия, допирът е толкова хладен, бистър, млад, като планински поток. Той е всичко друго, но не и Смъртта. Диханието му е лек за смърт и болести, а не обратното. Когато изпитвам най-голямото отчаяние, траур и ужас, той винаги ми помага и ми олеква...
Предпочита да се движи в сянка заради траура, с който се сблъсква постоянно. Всъщност уединението му се дължи на мисията му, а не на това, че уж бил гонен от .. май беше ангелския съвет, което са пълни глупости. Very Happy В смисъл, освен ако не искаш да си фантазираш историята, тогава може._________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://rabbit-with-a-fancy-hat.tumblr.com
SatanicSlayer

avatar

Брой мнения : 603
Age : 36
Localisation : Grind Line - Arabasta
Registration date : 26.01.2013

ПисанеЗаглавие: Re: Сатанизъм   Пон 10 Окт 2016, 22:12

Азраил, Сатана, Самаел, Шейтан и др. са различни имена на едно и също същество. Той е Ангелът на смъртта, освен това е падналият ангел, Този, който се е опълчил на Бог. Понеже е свързан със смъртта, той е описван като създание, което иска да примами хората да вършат злини и по този начин да попаднат в света, който той обитава. Това е тъй нареченият Ад.

Обаче еретика Маркион (първият отлъчен от православната църква и един от главните виновници за появата на Новия завет), описва Азраил, като Ангел на правосъдието, който помага на Бог за разпределението на мъртвите души. Според него, той е с четири лица, а тялото е му е покрито с очи, чиято бройка е равен на броя на живите хора по света. Когато всички очи се затворят, тогава ще настъпи страшният съд.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://satanicslayer.blogspot.com/
ℛiddℓℯ
`、ヽ☂
avatar

Брой мнения : 8174
Age : 23
Localisation : Nameless Diary
Registration date : 04.01.2008

ПисанеЗаглавие: Re: Сатанизъм   Пон 10 Окт 2016, 22:52

Чакай, това е много важно. Къде го чете това, че е описван като създание, което иска да примами хората да вършат злини и по този начин да попаднат в света, който той обитава???????????????

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://rabbit-with-a-fancy-hat.tumblr.com
SatanicSlayer

avatar

Брой мнения : 603
Age : 36
Localisation : Grind Line - Arabasta
Registration date : 26.01.2013

ПисанеЗаглавие: Re: Сатанизъм   Пон 10 Окт 2016, 23:21

Ми самият дявол какво прави? Изкушава хората по един или друг начин да нарушат десетте божи заповеди. По този начин те ще отидат в ада, където той ще може да ги изтезава.

Заради това го сравняват и с демоните, които се хранят със страданието на хората. Те веднъж на 100 години се хранят с човешка плът, за да не загубят физическата си сила, но истината е, че душите на хората им дава безсмъртие.

ПП. Интересно дали Пениуайз на Стивън Кинг не е създаден по този начин?
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://satanicslayer.blogspot.com/
ℛiddℓℯ
`、ヽ☂
avatar

Брой мнения : 8174
Age : 23
Localisation : Nameless Diary
Registration date : 04.01.2008

ПисанеЗаглавие: Re: Сатанизъм   Пон 10 Окт 2016, 23:23

Аха, ясно. Но аз буквално те питах къде чете, че точно Азраил спада към графата.
Ядат плът? Е как става това, като са в нематериален свят? Окултисти им отварят портал? Very Happy

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://rabbit-with-a-fancy-hat.tumblr.com
SatanicSlayer

avatar

Брой мнения : 603
Age : 36
Localisation : Grind Line - Arabasta
Registration date : 26.01.2013

ПисанеЗаглавие: Re: Сатанизъм   Пон 10 Окт 2016, 23:32

Те си имат своето време, в което излизат в реалния свят, когато могат да се тъпчат с физическа храна.

Навсякъде пише за Азраил какъв е.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://satanicslayer.blogspot.com/
ℛiddℓℯ
`、ヽ☂
avatar

Брой мнения : 8174
Age : 23
Localisation : Nameless Diary
Registration date : 04.01.2008

ПисанеЗаглавие: Re: Сатанизъм   Пон 10 Окт 2016, 23:34

Е, значи е пишело различно точно, където съм чела аз. Всъщност аз не го знаех, появи ми се като ангел. И четох за него в ангелския сайт, така че .. може би затова е било пропуснато. Very Happy

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://rabbit-with-a-fancy-hat.tumblr.com
PianoGirl
mélancolie
avatar

Брой мнения : 62
Registration date : 27.05.2015

ПисанеЗаглавие: Re: Сатанизъм   Сря 12 Окт 2016, 01:06

Имах един съсед, който го раздаваше сатанист. Всъщност по-скоро беше блек метълист, но уж разбираше от магии и такива неща. Кой знае какво е правил у тях в тъмните часове на нощта.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Сатанизъм   

Върнете се в началото Go down
 
Сатанизъм
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Сатанизъм

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
Лично Творчество :: Свободна зона :: Общи приказки-
Идете на: